Президент Франції наголосив на важливості перемоги України

Президент Франції Емманюель Макрон зробив нову заяву щодо можливого відправлення західних військ до України, наголошуючи на необхідності виявлення рішучості та сміливості у відстоюванні миру. 

У спеціальному інтерв’ю для телеканалів, Макрон заявив, що Франція не буде підтримувати військову агресію, але готова захищати мир та не допустити перемоги Росії.

“Франція – це сила миру. Але сьогодні, щоб мати мир в Україні, ми не повинні бути слабкими. Тому ми повинні тверезо дивитися на ситуацію і з рішучістю, волею і сміливістю сказати, що ми готові вкласти ресурси для досягнення нашої мети, яка полягає в тому, щоб Росія не перемогла”, – підкреслив Макрон.

Також читайте: У Бундестазі назвали справжні причини, чому Шольц не передає Taurus

Зазначається, що президент Франції не виключає можливості відправлення військ до України у випадку можливого прориву окупантів на Київ або Одесу, але наразі “консенсусу щодо відправлення військ немає” у НАТО. Раніше Макрон також відзначив, що Україна “не має кордонів” і не повинна бути обмежена червоними лініями чи іншими обмеженнями.

Макрон підкреслив, що єдиним, хто буде нести відповідальність у разі військової агресії, є кремлівський режим, виступаючи проти військового конфлікту.  

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦