Раніше Кличко відсторонив його від обов’язків на час розслідування

Начальник КП “Київський метрополітен” Віктор Брагінський, якого вчора відсторонив мер столиці Віталій Кличко у зв’язку з оприлюдненим розслідуванням журналістів Bihus.info, написав заяву на звільнення. Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації.

У своїй заяві Брагінський пояснив, що звертається до відставки з посади начальника метрополітену. Тимчасовим керівником КП “Київський метрополітен” призначений головний інженер Віктор Вигівський.

Вчора Віталій Кличко повідомив про відсторонення Віктора Брагінського від виконання обов’язків, якщо той не подасть заяву на відставку самостійно. Ця реакція мера столиці стосувалася оприлюдненого розслідування, в якому журналісти виклали дані про доходи та нерухомість родичів Брагінського.

Також читайте: Скандал у ліцеї Києва: працівники ледве не потруїли дітей

За даними розслідування, у декларації матері Брагінського знайшли два мільйони гривень, які вона одразу подарувала сину. Також було виявлено, що мама керівника метрополітену стала власницею двох квартир у Києві у січні 2024 року. Такі факти викликали питання щодо джерел походження цих коштів.

Журналісти також вказали на неодноразові зміни в деклараціях Брагінського, зокрема щодо згадування дружини та дітей. Дружина керівника метрополітену має квартиру, розташовану поряд з місцем проживання самого Брагінського, а також дачу, вартість якої сягає понад 760 тисяч доларів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦