Солом’янський районний суд в Києві арештував чотирьох осіб, які працювали на Федеральну службу безпеки (ФСБ) росії та розпалювали релігійну ворожнечу.

Вони були учасниками “медійного блоку” Української Православної Церкви Московського патріархату (УПЦ МП). Таку інформацію надали у Київській обласній прокуратурі, пише “Українська правда”.

Читайте також: У Запоріжжі затримали агента РФ, який готував теракт

За редакційною політикою блоку стояв священник Сергій Чертилін, який відповідав за контент та надавав вказівки авторам публікацій.

СЕРГІЙ ЧЕРТИЛІН

Під вартою ще триматимуть двох осіб, що редагували та погоджували матеріали, а також виконавця завдань, який писав статті на зазначені теми.

Крім цього, десяти учасникам повідомлено про підозру, але вони зараз перебувають за кордоном, тож їх оголошено в розшук. Фігурантам загрожує тримання під вартою заочно.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦