Найпопулярніший тропічний фрукт у світі, банани, стає все дорожчим через кліматичну кризу, яка загрожує виробництву цього продукту.

Експерти попереджають, що підвищення середньої глобальної температури Землі, а також зміни в погодних умовах, можуть призвести до знищення врожаю бананів. Про це пише BBC.

Читайте також: В Україні стрімко здешевшала картопля

Професор Ден Беббер з Ексетерського університету наголошує, що кліматична криза створює “величезну загрозу для бананового сектора”. Банани виявляються особливо чутливими до погодних умов і температурних змін, що може призвести до їхнього масового знищення.

Банани

Однією з головних загроз для бананів є грибкова інфекція Fusarium Wilt TR4, яка шириться з Австралії та Азії до Африки та Південної Америки. Ця хвороба може спричинити масове вимирання бананових дерев, якщо вона потрапить на плантації.

Крім того, виробники стикаються з ростом цін на добрива, енергію та транспорт, а також з нестачею робочої сили, що робить вирощування бананів ще більш складним завданням. Усі ці фактори разом із кліматичною кризою призводять до надзвичайного зростання цін на банани, який може очікувати світ у найближчому майбутньому.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦