Командир РДК Денис Нікітін запевнив, що вони “супермотивовані”

Командир Російського добровольчого корпусу (РДК) Денис Нікітін, відомий як White Rex, повідомив, що у складі їхнього формування воюють російські військовополонені, які проявляють відмінні бойові якості.

За словами Нікітіна, російські військовополонені, зокрема колишні бійці ПВК “Вагнер” та “Шторм Z”, демонструють високий рівень мотивації та ефективності на полі бою.

“Краще за всіх! Командир нашої бронегрупи каже: “Мені добровольці не потрібні, мені тільки полонених давай”. Це найкращий контингент, бо вони розуміють, що вчинили злочин, що до них ще більша увага, і вони хочуть спокутувати свою провину перед власною совістю, перед цією країною, тому працюють по максимуму. Вони супермотивовані”, – розповів Нікітін.

Також читайте: Російські добровольці закликали росіян негайно евакуюватися: буде вогонь

Також командир РДК поділився своїми спостереженнями щодо випадків, коли до їхнього формування потрапляли “заслані козачки”, що сталося на початковому етапі діяльності добровольчого корпусу. Він зазначив, що тоді вони не приділяли достатньо уваги перевірці кандидатів на придатність для служби.

“Тоді просто було важливо: “Росіянин? Давай до нас у РДК”. Тобто фокусувались не на якісному складі людей, а на їхній кількості. І таким чином одну таку людину проґавили”, – пояснив Нікітін.

Він додав, що згодом виявилося, що ця людина діяла в інтересах ворога, пробуючи перехопити важелі керування в підрозділі. Відповідно до закону воєнного часу з нею було вчинено відповідні заходи. 

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦