GMLRS – це керовані ракети дальньої дії, що використовуються в системах HIMARS

Сполучені Штати оголосили про плани розпочати виробництво керованих далекобійних ракет GMLRS для реактивних систем залпового вогню HIMARS на новому заводі в Австралії. Це буде перший подібний завод за межами Сполучених Штатів.

Всі боєприпаси, що вироблятимуться на заводі, будуть спрямовані на потреби України.

Цей крок допоможе задовольнити наростальний попит на зброю в ході війни в Україні.

Процес налагодження виробництва:

Компанія Lockheed Martin найме шість інженерів для підготовки та запуску виробництва ракет.

Вибір Австралії обумовлений тим, що оборонна промисловість США не може впоратися з попитом на GMLRS.

“Швидке споживання боєприпасів в Україні та на Близькому Сході” створило значне навантаження на виробничі потужності США. Адміністрація Байдена прагне розширити виробництво критичної зброї в країнах-союзниках”, – пише  The Wall Street Journal.

Першу партію ракет планують протестувати наприкінці 2025 року. До 2030 року завод має випускати кілька тисяч ракет щорічно. Завод буде розташований на військовій базі біля міста Сідней.

Читайте також: F-16 для України: у NYT назвали кількість і дату надходження

Характеристики ракет GMLRS:

GMLRS – це керовані ракети дальньої дії, що використовуються в системах HIMARS. Вони мають дальність польоту до 84 кілометрів і можуть вражати цілі з високою точністю. Використання GMLRS значно посилює українські артилерійські підрозділи.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦