Ситуація на фронті залежатиме від американської допомоги

Директор ЦРУ висунув два можливі сценарії подій у війні в Україні до кінця 2024 року, акцентуючи на впливі американської допомоги.

Згідно зі словами Вільяма Бернса, якщо Сполучені Штати нададуть Києву додаткову підтримку, то Україна до кінця 2024 року матиме достатню силу, щоб диктувати свої умови у справі припинення війни. Протилежний сценарій передбачає, що без допомоги з боку США умови вирішуватиме Володимир Путін.

“Якщо не буде додаткової допомоги від США, очікуйте більше Авдіївок. Україна може втратити більше територій, попри свою відвагу та наполегливість. І, можливо, навіть значні частини країни”, – зазначив він.

Відзначаючи нецікавість Путіна у досягненні компромісів, директор ЦРУ зазначив, що без нової допомоги від США майбутнє України може виглядати досить похмуро.

Також читайте: У Бундестазі назвали справжні причини, чому Шольц не передає Taurus

Водночас за його словами, до кінця року можна створити умови, щоб змусити російську сторону сісти за стіл переговорів з міцної позиції України, якщо та продовжуватиме отримувати підтримку від Європи та США.

“Можливо, вдасться підірвати Путіна та встановити такі умови, за яких Україна зможе вести переговори з позиції сили. Надання додаткової допомоги призведе до того, що Україна залишиться незалежною державою, яка матиме час та можливості для відновлення. У той час як Росія буде змушена стикнутися з довгостроковими наслідками агресивного вторгнення Путіна в Україну”, – додав він.

За думкою директора ЦРУ, перспектива на полі бою в Україні до кінця року значною мірою залежатиме від американської підтримки.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦