Після технічного вдосконалення лише половина з цих далекобійних крилатих ракет перебуває в робочому стані, тому уряд Німеччини вирішив провести модернізацію всього арсеналу цих ракет.

За інформацією Die Welt, у німецьких збройних силах налічується близько 600 ракет Taurus виробництва компанії MBDA, хоча точна кількість залишається засекреченою. Однак після проведеного технічного оновлення 2018 року лише частина цих ракет знаходиться в робочому стані. У багатьох закінчився термін сертифікації.

Читайте також: F-16 для України: у NYT назвали кількість і дату надходження

Відтепер всі ракети Taurus повинні пройти повну перевірку. Ті, що вийшли за межі терміну сертифікації, будуть відправлені на капітальний ремонт. Це рішення відкриває перед Німеччиною нові можливості щодо постачання цих ракет Україні та здійснення кругового обміну з іншими союзниками, зокрема з Великою Британією.

Німецьке Міністерство оборони поки не надало коментарі з цього приводу. Очікується, що 14 березня у Бундестазі відбудеться нове голосування щодо постачання ракет Taurus Україні.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦