Вчені назвали рибу, яка не лише сповільнює процеси старіння, але й є кориснішою за червону, і при цьому коштує втричі менше.

Це скумбрія та оселедець, які живуть у холодних водах. За даними лікарів, ці види риби містять велику кількість жирних кислот омега-3, які борються з млявим хронічним запаленням та оксидативним стресом, що прискорюють процеси старіння.

Читайте також: Що станеться з людиною, яка відмовиться від їжі на три доби

Скумбрія є жирною морською рибою, що містить поліненасичені жирні кислоти, білок, важливі амінокислоти, селен, калій, магній, фосфор та вітаміни групи В, D і А. Її споживання сприяє підтримці здоров’я серця, зниженню рівня холестерину, регулюванню артеріального тиску, а також підвищенню імунітету та зміцненню кісткової тканини.

Скумбрія

Оселедець, зі свого боку, є середньою жирною рибою, що містить білок, жирні кислоти, вітаміни групи В, залізо, фтор, кальцій та фосфор. Він також багатий на вітамін D і має антиоксиданти, які запобігають хворобам серця, мозку та судин, знижують рівень холестерину та покращують імунітет.

Отже, регулярне вживання скумбрії та оселедця може значно поліпшити стан здоров’я, зміцнити імунітет та сповільнити процеси старіння.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦