У Ватикані стверджують, що про капітуляцію не йшлося

Кардинал П’єтро Паролін, державний секретар Ватикану надав уточнення щодо заяви Папи Римського Франциска про Україну та необхідність ведення переговорів. 

Кардинал вважає, що основною умовою будь-яких переговорів є припинення агресії Російської Федерації.

Incontro con i Bambini del Dispensario Santa Marta

“У цьому сенсі очевидно, що створення умов для дипломатичного рішення у пошуках справедливого та міцного миру залежить не лише від однієї сторони, а й від обох. І першою умовою, мені здається, є припинення агресії”, – зазначив він.

Також читайте: Зеленський припустив, чи втратить Путін владу

Ватикан наголосив, що заклик до України “підняти білий прапор” пов’язаний зі створенням умов для дипломатичного рішення конфлікту, а не зі складанням зброї. Кардинал Паролін додав, що Папа Римський вважає, що переговори — це не вияв слабкості, а сили, і це не капітуляція, а сміливість.

У своєму заклику до сторін конфлікту, Ватикан продовжує вимагати припинення вогню та створення умов для дипломатичного вирішення. Державний секретар Ватикану підкреслив, що війна, яка відбувається проти України, є наслідком людської свободи, і ті самі сили можуть вирішити припинити її та знайти дипломатичний вихід з конфлікту.

Папа Римський Франциск визначив переговори як інструмент сміливості та сили, запевнивши, що це не позначає слабкість чи капітуляцію.  

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦