Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) оприлюднили звіт, в якому йдеться про те, що російський оборонно-промисловий комплекс (ОПК) не зможе повністю забезпечити армію озброєнням та технікою для проведення масштабної наступальної операції.

Звіт ISW свідчить про нестачу робочої сили та скорочення запасів в ОПК через санкції, що призводить до нестійкості його спроможностей у середньостроковій та довгостроковій перспективах.

Також – про плани військового командування РФ щодо створення “стратегічного резерву” для наступальних операцій навесні-влітку, але без наміру повністю оснащувати бійців.

Озброєння до кінця 2024 року лише 27-ї мотострілецької дивізії на 87%, а також інших нових з’єднань та частин на аналогічний рівень. Відновлення та модернізацію старих танків замість випуску нових, що свідчить про проблеми з виробництвом, – йдеться у звіті Інституту.

Також читайте: У Міноборони назвали точну кількість жінок у ЗСУ

Зазначається також, що здатність ОПК РФ підтримувати поточний темп операцій в Україні, але нездатність забезпечити масштабний наступ.

А надання переваги кількістю над якістю, що веде до створення недооснащених частин і з’єднань.

ISW робить висновок, що Росія не зможе здійснити масштабний наступ, адже ОПК не здатен забезпечити армію необхідною кількістю озброєння та техніки.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦