Ядерний арсенал рф розглядає як засіб стримування потенційних супротивників 

Москва не полишає намірів нарощувати свій ядерний арсенал, що несе значні ризики для світової безпеки, йдеться у доповіді американської розвідки, оприлюдненій Newsweek.

За даними Офісу директора національної розвідки, Росія володіє “найбільшим та найрізноманітнішим запасом ядерної зброї” і розглядає її як “інструмент стримування”, а також як засіб досягнення своїх цілей у потенційних конфліктах з США та НАТО.

На тлі війни в Україні та занепокоєння щодо ймовірного застосування ядерної зброї проти Києва чи країн НАТО, напруження між Заходом та Росією лише зростає.

Путін лякає ядерним ударом

Президент РФ Володимир Путін не гребує використовувати ядерний шантаж, погрожуючи союзникам України ядерним конфліктом у разі розширення їхньої участі у війні.

Нездатність Росії на полі бою та ризик ядерної ескалації

Розвідка США визнає, що “невдача Москви у досягненні швидкої та рішучої перемоги на полі бою, а також українські удари на території Росії, посилюють занепокоєння щодо ймовірного застосування Путіним ядерної зброї”.

Читайте також: Російський ОПК не здатен озброїти армію для масштабного наступу – ISW

Модернізація ядерних сил та “багаторічне відновлення”

Росія модернізує та розширює свій арсенал нестратегічних ядерних систем, здатних нести як ядерні, так і звичайні боєголовки. Москва вважає такі системи ефективними для стримування супротивників, контролю ескалації конфліктів та протидії звичайним силам США та НАТО.

Очікується, що на відновлення своїх наземних сил Росії знадобиться “багато років”, протягом яких вона буде “більшою мірою покладатися на ядерні та контркосмічні можливості для стратегічного стримування”.

Прогнози щодо майбутнього

Попри значні втрати та занепад наземних сил, російські військово-повітряні та військово-морські сили й надалі забезпечуватимуть Москві “певні можливості глобальної проєкції сили”, зазначають американські експерти.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦