Відновлення пасажирських авіаперевезень активно пропрацьовується владою

Влада України робить кроки до відновлення пасажирських авіаперевезень, але для цього потрібна гарантія безпеки.

Після початку повномасштабної війни в Україні авіаперевезення в країні були призупинені. Зараз влада веде переговори з регуляторами США та ЄС щодо їх відновлення.

Авіаексперт Костянтин Криволап підкреслює, що безпека – це ключовий фактор, який буде визначати, чи буде небо над Україною знову відкрите для цивільних літаків.

Безпека – понад усе

“Відновлення авіаперевезень можливе лише за умови забезпечення безпеки аеропортів, пасажирів, літаків та злітних смуг на належному рівні”, – заявив Криволап в ефірі телемарафону.

Він зазначає, що компромісні рішення з авіаційними регуляторами ЄС є необхідними, адже відновлення сполучення має значний вплив на економіку країни.

“Переміщення людей, капіталів та бізнесів – все це залежить від нормального авіасполучення. Його відсутність стримує розвиток бізнесу”, – пояснює експерт.

Міжнародні стандарти безпеки

Криволап також нагадує про важливу роль Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO), яка була створена 1947 року для забезпечення безпеки польотів у всьому світі.

Також читайте: Україна починає переговори щодо відновлення авіаперевезень

“Україні зараз необхідно імплементувати стандарти ICAO на національному рівні”, – підкреслює він.

Перспективи відновлення

За словами Криволапа, відновлення авіаперевезень в Україні може відбутися поетапно.

“Спочатку, ймовірно, будуть відновлені рейси до сусідніх країн, а потім поступово розширюватиметься географія польотів”, – прогнозує експерт.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦