Зміни в командуванні ВМФ росії відбуваються на тлі “повного паралічу” керівництва флоту щодо нових загроз, зазначається у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Американські аналітики не можуть підтвердити інформацію, що з’явилася у російських ЗМІ про призначення головнокомандувачем ВМФ Олександра Моїсеєва замість Миколи Євменова, повідомляє ISW.

Читайте також: Буданов заявив про підготовку до серйозної операції в Криму

10 березня петербурзьке видання “Фонтанка” повідомило, що Моїсеєв призначений головнокомандувачем ВМФ росії. Також російські блогери стверджували, що нещодавні зміни в командуванні військово-морського флоту РФ відбуваються у той самий час, коли керівництво флоту “паралізовано” через нові загрози, ймовірно, маючи на увазі нещодавні українські удари по активах ЧФ в окупованих районах і поблизу них.

ВМФ РФ

Також російські джерела нещодавно стверджували, що російські військові офіційно усунули командувача ЧФ адмірала Віктора Соколова та замінили його начальником штабу ЧФ віцеадміралом Сергієм Пінчуком.

Аналітики вважають, що МО Росії позбавляє Північний флот статусу “міжвідомчої стратегічної територіальної організації”, і Моїсеєв, можливо, був призначений головнокомандувачем російського флоту, щоб зберегти високу командну роль.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦