Українська влада офіційно розпочала переговори з регуляторами США, ЄС та Ізраїлю щодо відновлення пасажирських авіаперевезень у країні.

Віцепрем’єр з відновлення – міністр з розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков повідомив, що наразі зарано говорити про конкретні терміни, але є різні сценарії щодо кількості аеропортів, які можуть бути відкриті.

За словами Кубракова, Україна веде переговори з трьома українськими авіакомпаніями, а також з європейськими авіакомпаніями, які зацікавлені у відновленні роботи на українському авіаринку.

Важливим кроком стало відвідування керівництвом Міжнародної ради аеропортів Європи головного аеропорту України. Аеропорт “Бориспіль” готується до відкриття протягом останніх двох років і заявляє про готовність відновити свою роботу в найкоротші терміни. 

“Нам важливо почути перший офіційний зворотний зв’язок від регуляторів”, – сказав міністр.

За його словами, низка авіакомпаній у ЄС готова до відновлення роботи українського авіапростору.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦