Протести польських фермерів набувають загрозливих масштабів

Протести польських фермерів, які вже два місяці поспіль блокують український кордон, набувають загрозливих масштабів і далекі від завершення.

Фермери вимагають повного ембарго на українську агропродукцію. Польський уряд не може або не хоче приборкати протестувальників, пише ТСН.

Протести польських фермерів є частиною загальноєвропейських акцій проти “зеленого курсу” ЄС. Польські фермери також заявляють, що потерпають від конкуренції з боку української агропродукції.

Україні затягування ситуації загрожує обмеженням експорту агропродукції до ЄС. Також – погіршенням відносин між Україною та Польщею. Можливе й зростання антиукраїнських настроїв у Польщі.

Також читайте: Україна починає переговори щодо відновлення авіаперевезень

Україна наразі зберігає спокійну і конструктивну позицію, інтенсифікує взаємодію з польським урядом на робочому рівні та використовує посередництво Єврокомісії.

Очікується, що ситуація навряд чи вирішиться швидко. А польський уряд, ймовірно, піде на певні поступки фермерам. 

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦