Місії ГУР є важливою частиною стратегічного плану для звільнення Криму від окупації

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-лейтенант Кирило Буданов розповів про серйозні підготовчі заходи до операції в Криму в ефірі національного телемарафону. За його словами, ці бойові місії, що відбулись в Чорному морі та окупованому Криму, стали важливим етапом підготовки до визначеного стратегічного завдання.

Генерал Буданов виступив у ролі коментатора у документальному фільмі “Війна за море: від Дніпра до Криму”, який вийшов в ефір 10 березня. У фільмі бійці ГУР поділилися деталями війни за море 2022-2023 років, розкривши деякі найбільш секретні операції.

“Це всі підготовчі заходи до серйозної операції в Криму. Це не лише перевірка правильності наших стратегічних рішень, але і позитивне підсилення для наших громадян, які вже десять років живуть під окупацією. Багато з них вірять, що світ забув про їхню ситуацію”, – заявив генерал.

Також читайте: У Міноборони назвали точну кількість жінок у ЗСУ

В документальному фільмі бійці спецпідрозділів “Шаман” та “Тимур” розкрили деталі своєї участі в плануванні та виконанні бойових місій. Однією з важливих операцій було переправлення на лівий берег Дніпра в Херсонській області влітку 2023 року та повернення під контроль держави нафтогазовидобувної платформи “Україна”.

“Ми розуміли, що противник недостатньо ознайомлений з ситуацією. Здійснили захід на територію противника, висадилися, інтенсивно взаємодіяли зі спостережними постами. Деякі з них були знищені або взяті у полон”, – розповів командир спецпідрозділу “Шаман”.

Операція “Пробудження сили” у Криму також отримала високу оцінку від розвідників. Буданов підкреслив, що ці місії є важливою частиною стратегічного плану для звільнення Криму від окупації.

ГУР також зазначило, що спецпідрозділ “Тринадцятий” взяв на себе відповідальність за знищення кораблів Чорноморського флоту Росії. Кожна подібна місія вимагала ретельної підготовки та високої тактичної майстерності.

“Ми знаємо, як маневрувати, підходити під вигідним кутом, оцінювати всі фактори перед атакою. Пошук цілей розпочинається тільки після виявлення оптимальної позиції”, – пояснив командир підрозділу “Тринадцятий”.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦