Уряд країни виділить на це близько 160 мільйонів доларів 

На знак підтримки України на тлі російського вторгнення Велика Британія оголосила про плани надати понад 10 000 безпілотників для допомоги в оборонних зусиллях України. 

Про це заявив міністр оборони Грант Шаппс під час свого візиту до Києва в четвер, підкресливши прихильність Великої Британії зміцненню можливостей України перед лицем агресії.

Міністерство оборони повідомило, що Британія виділить додатково £125 млн ($160 млн) на закупівлю передових безпілотників для України, таким чином загальний пакет допомоги становитиме £325 млн. Ці значні інвестиції спрямовані на посилення можливостей України в галузі безпілотників та зміцнення її оборонної інфраструктури.

«Я підкріплюю нашу прихильність озброїти Україну новими передовими безпілотниками, отриманими безпосередньо з провідних британських оборонних галузей», — заявив пан Шаппс під час свого візиту, наголошуючи на важливості надання Україні передових технологічних рішень для протидії російському вторгненню.

Також читайте: Литва приєдналася до ініціативи про закупівлю боєприпасів для України

Згідно з офіційними заявами, у рамках пакета допомоги Збройним силам України протягом року буде поставлено понад 10 тисяч безпілотників. Очікується, що це вливання технологій безпілотників значно посилить розвідку, спостереження та обороноздатність України на полі бою.

Під час візиту пан Шаппс провів зустрічі з міністром оборони України Рустемом Умєровим і президентом Володимиром Зеленським, підтвердивши непохитну підтримку Великобританією України в її боротьбі з російською агресією. 

Додамо, Британія вже виділила Україні понад 7 мільярдів фунтів стерлінгів на військову підтримку з початку конфлікту в лютому 2022 року та забезпечила інтенсивне навчання українських військових.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦