Президент Франції Еммануель Макрон назвав важливу умову відправлення військ до України.

Макрон зустрівся з парламентарями та висловив свою думку про відправлення французьких солдатів до України у разі прориву російських окупантів на Київ або Одесу. Про це пише L’Independant та Le Figaro.

Читайте також: Україна отримає від Британії ще понад 10 тисяч безпілотників

Представник комуністичної партії Фаб’єн Руссель зауважив, що Макрон згадав про сценарій з просуванням фронту у бік Одеси або Києва. Президент показав політикам карту з відзначеними можливими напрямками наступу окупантів.

Макрон

Інші депутати, які були присутні на засіданні, заявили, що Макрон пояснював ризики відходу України від лінії фронту на користь росії. За його словами, путін матиме успіх, якщо обмежити підтримку Україні.

Також Макрон додав, що для Франції немає червоних ліній у підтримці України. Але про відправлення солдатів поки не йдеться.

Водночас президент з усією серйозністю наголошував на важливості швидкої мобілізації ресурсів для боротьби з російською загрозою в Україні.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦