Президент довго шукав сильного кандидата для Британії

Президент Володимир Зеленський витратив значний час на пошук ідеального кандидата на роль посла в Британії. Особливу увагу приділяли вибору людини із розумінням військового контексту, оскільки Британія відома своєю важливою роллю у наданні військової допомоги українській армії.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розкрив цю інформацію в ході телемарафону. За його словами, Британія визначила своє бачення військової стратегії, тому новий посол повинен мати глибоке військове фахове багатство досвіду.

Дмитро Кулеба відзначив, що були проведені численні розмови з Валерієм Залужним, призначеним Зеленським на посаду посла в Британії. За його словами, генерал Залужний виявив інтерес до дипломатичної роботи, а його освіта в галузі міжнародних відносин підтверджує його професійну придатність.

Також пропонуємо до прочитання: Україна отримає від Британії ще понад 10 тисяч безпілотників

“Цей вибір є логічним кроком”, – зауважив Кулеба, підкреслюючи, що йому дуже важливий сильний представник в Лондоні. 

Міністр завершив, наголосивши, що вирішення призначити Залужного є стратегічним і відповідає інтересам МЗС, самого Залужного та, безумовно, України.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦