Першу леді України хотіли посадити поруч з вдовою Навального

Дружина президента України Олена Зеленська відхилила запрошення від Білого дому щодо своєї участі у виступі Джо Байдена перед Конгресом США. Причиною цього відмови стало те, що її планували посадовити поруч із Юлією Навальною, вдовою покійного російського опозиціонера Олексія Навального. 

Про це повідомляє The Washington Post, посилаючись на американських чиновників.

За даними видання, організатори Білого дому сподівалися створити сильний символ, розташовуючи Джилл Байден, Олену Зеленську та Юлію Навальну поруч. Однак потенційна присутність Юлії Навальної викликала дискомфорт, особливо через її погляди на “кримське питання”.

Представник Білого дому намагався згладити ситуацію, вказавши, що відмова Зеленської може бути пов’язана з “конфліктом у розкладі”. Навіть якщо це рішення може бути тимчасовим.

Також читайте: У США назвали новий термін розгляду плану про допомогу Україні

Юлія Навальна також відмовилася взяти участь у виступі Байдена, посилаючись на втому.

За словами джерела, Білий дім, ймовірно, не інформував Київ про рішення Навальної не приїжджати. Втім, це було лише однією з проблем для української сторони.

Ще однією можливою причиною відмови Зеленської може бути бажання уникнути політизації питань надання допомоги Україні та не псувати відносини з Республіканською партією.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦