У Запоріжжі затримали російського агента, який за гроші готував терористичний акт.

В Офісі генерального прокурора повідомили, що російські спецслужби завербували чоловіка у жовтні 2023 року.

Читайте також: Спливли нові подробиці смерті начальника розвідки батальйону Española

Вийти на ворожих співробітників допоміг підозрюваному його знайомив, який перебуває на тимчасово окупованій території України.

На початку лютого 2024 року чоловік отримав завдання він російських кураторів – вчинити акт тероризму у багатолюдному місці у Запоріжжі. За це йому пообіцяли 5000 доларів.

До цього він систематично повідомляв ворогу місця дислокації українських військових, інформував про переміщення особового складу Сил оборони України та військової техніки на Запорізькому напрямку. Підозрюваний також передавав координати підприємств критичної інфраструктури в регіоні та залізничних шляхів. За те, що передавав інформацію, зрадник отримував від 500 до 2000 грн.

Жителю Запоріжжя повідомлено про державну зраду та підготовці терористичного акту (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 258 КК України).

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦