Усунений від засідань депутат відзначився випадами проти влади

Народний депутат Гео Лерос став об’єктом уваги після виступу з трибуни Верховної Ради, в якому відкрито висловив своє неузгодження з політикою президента Володимира Зеленського. Це виступило причиною його виключення з фракції “Слуга народу” за більшістю голосів народних депутатів.

Сам Лерос вже раніше висловлював свої сумніви та критику стосовно керівництва країною. У вересні 2020 року, виступаючи з трибуни, він наголосив, що Україна рухається у прірву, але відсутній чіткий план на майбутнє та державна стратегія. За його словами, країна потребує конкретних планів і стратегій для подолання труднощів.

Щодо вступу Лероса до партії “Слуга народу”, він розповів, що йому вдалося потрапити туди завдяки протекції заступника глави офісу президента Кирила Тимошенка. За його словами, Тимошенко порекомендував його в команду політичної партії.

Проте, це членство в партії призвело до конфлікту та його виключення. Глава фракції “Слуга народу” Давид Арахамія пояснив це тим, що Лерос був “списочником” і, якби він сам написав заяву про вихід, він втратив би свій народний депутатський мандат. Тому Леросу “допомогли” не втратити мандат, але він залишився позафракційним.

Аналітики Руху ЧЕСНО вказали на те, що Гео Лерос увійшов до списку прогульників серед народних депутатів Верховної Ради 9 скликання, пропустивши 45% голосувань з початку 2022 року і до травня 2023 року.

Слід відзначити, що у 2023 році Верховна Рада відсторонила Лероса від засідань до кінця сесії або припинення воєнного стану, але Верховний Суд пізніше визнав це рішення незаконним.

Читайте й про таке: В МОЗ розгорівся скандал через призначення редакторки каналу Медведчука

Також варто згадати, що у 2021 році Державне бюро розслідувань порушило справу про хуліганство проти Лероса за непристойний жест в стінах парламенту, а в той же рік його виступ на трибуні був перерваний Миколою Тищенком із застосуванням фізичної сили.

Гео Лерос переконаний, що його відсторонили через те, що він назвав керівника Офісу президента Андрія Єрмака “фсбешною гнидою” в його присутності.  

Нині Лерос не такий активний в соцмережах, як раніше. Зокрема, у січні 2024 року він повідомив, що його “досі судять за публікацію «плівок Єрмака» та за середній палець Зеленському”. 

“Не шкодую про жоден з цих вчинків та готовий до будь-яких випробувань”, – додав він. 

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦