Дар’я Гордійко вирішила відмовитися від посади після хвилі критики

З Центру громадського здоров’я (ЦГЗ) при Міністерстві охорони здоров’я України звільнилися п’ятеро співробітників. Це був знак протесту проти призначення керівницею відділу комунікацій Дар’ї Гордійко, колишньої шефредакторки телеканалу ZIK, що належав депутатові-зраднику Віктору Медведчуку.

Як повідомила одна з комунікаційниць Антоніна Доломанжи, колектив намагався донести керівництву неприпустимість перебування Гордійко на керівній посаді у державній установі під час війни з Росією.

Ексголовна фахівчиня з комунікацій ЦГЗ МОЗ України Оксана Кучерява у коментарі Інституту масової інформації наголосила на неприпустимості таких призначень:

“Відділ комунікацій Центру звільняється майже повним складом через незгоду з призначенням на посаду керівника людини, яка доклала чимало зусиль до розповсюдження російської пропаганди та відверто просувала наративи і агентів Кремля, працюючи одним з топменеджерів каналу ZIK. Колектив відділу комунікацій вважає неприпустимим призначення у час великої війни людей, які працювали на ворога”.

Читайте також: Жорін про загальну мобілізацію в Україні: потрібні не лише чоловіки

Ситуація з призначенням Гордійко викликала обурення й в українському суспільстві.

Сама Гордійко після хвилі критики у соцмережах заявила, що звільнилася добровільно:

“Cancel culture. Береш ледь не кожного медійника і починаєш дивитися, де працював (така вже в нас професія, інтернет все пам’ятає). І там – 9 з 10 – буде Інтер, чи 112, чи Вєсті, чи ZIK, чи медіахолдинг Курченка. Іноді люди помиляються. Іноді серйозно. А іноді – коли це вигідно – видають свої маніпуляції й небажання працювати за високі принципи”, – написала вона.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦