Судно “Сергій Котов” пішло на дно 

У ніч на 5 березня морські безпілотники атакували у водах окупованого Криму корвет “Сергій Котов” – найновіший з кораблів, підбитих українськими Силами оборони з початку повномасштабної російські війни.

Корабель був спущений на воду в січні 2021 року. Росіяни ввели його до складу Чорноморського флоту у липні 2022 року. Вартість судна може становити 65 мільйонів доларів.

За даними Центру стратегічних комунікацій та інформбезпеки, від початку великої війни Україна знищила третину російського флоту – 24 кораблі й один підводний човен.

Українська розвідка поділилася деталями ліквідації корабля “Сергій Котов”.

Зазначається, що судно у момент атаки морських дронів перебувало у територіальних водах України, поблизу Керченської протоки.

Також читайте: У росії підірвали залізничний міст: рух поїздів паралізовано (фото)

Корабель було атаковано спецпідрозділом ГУР МО України “Group 13”. До атаки було залучено морські дрони “Magura V5”.

“Місія відбулась у співпраці з Військово-Морськими Силами ЗСУ та за підтримки Міністерства цифрової трансформації України”, – додали у розвідці.

Унаслідок атаки у “Сергія Котова” було ушкоджено корму, правий та лівий борти.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦