На виплаті тринадцятої пенсії наполягають профспілки

Громадяни Швейцарії на референдумі проголосували за запровадження 13-ї пенсії. Це знаменує собою перемогу профспілок, які протягом багатьох років боролися за покращення пенсійного забезпечення в країні.

За даними “Радіо Свобода”, майже 60% виборців підтримали цю ініціативу. 

Швейцарська Федерація профспілок розцінює результат як чіткий сигнал уряду, парламенту та роботодавцям, які, на думку профспілок, занадто довго ігнорували проблеми пенсійного забезпечення.

Також читайте: Обмінники не стали утримувати курс: скільки коштує долар

Профспілки аргументували свою вимогу постійним зростанням вартості життя. У Швейцарії середня пенсія складає 2450 швейцарських франків (2780 доларів США), але країна також відома як одна з найдорожчих для життя у світі.

Уряд, з іншого боку, висловлює занепокоєння щодо фінансових наслідків 13-ї пенсії. За оцінками, додаткова виплата потребуватиме понад 4 мільярдів швейцарських франків на рік, що може призвести до підвищення податків і загрожувати фінансовій стабільності системи соціального забезпечення.

Варто зазначити, що референдум також відхилив пропозицію про підвищення пенсійного віку з 65 до 66 років.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦