Проведення закону через Палату представників залишається надзвичайно складним завданням

Зусилля щодо надання додаткової допомоги Україні зазнали затримки на кілька місяців через внутрішні розбіжності в Республіканській партії.

Майк Джонсон, Спікер Палати представників Конгресу США, відхилив двосторонній пакет допомоги для України від Сенату. Однак він надає можливість прихильникам України розробити новий альтернативний законопроєкт щодо військової допомоги. Інформацію про це повідомляє CNN.

За даними видання, Джонсон провів консультації з республіканцями Палати представників, які намагалися отримати підтримку для нового двостороннього пакета зовнішньої допомоги, що включає обмеження на кордоні США з Мексикою. Тепер голова Комітету у закордонних справах Палати представників, Майкл Маккол, відіграє ключову роль у спробах доопрацювати пропозицію та досягти консенсусу для ухвалення рішення до кінця березня або у квітні.

Раніше: Зеленський припустив, чи втратить Путін владу

Джонсон ще не висловив свою позицію стосовно цього законопроєкту та не зобов’язався винести його на голосування. Проте прихильники України в Республіканській партії вважають, що він може дозволити голосувати за законопроєкт, навіть якщо це призведе до негативної реакції.

Зрештою, крайні праві республіканці наполягають, щоб він не затверджував жодного додаткового фінансування для України. За даними CNN, прохід закону через Палату представників залишається дуже складним завданням, оскільки республіканці розділені в питанні стосовно України, і колишній президент Дональд Трамп може ефективно підірвати законопроєкт одним постом у соціальних мережах.

Важливо відзначити, що новий план, що розробляється двосторонньою групою членів Конгресу, передбачає виділення військової підтримки Україні, Ізраїлю та Тайваню на суму 66 мільярдів доларів, не враховуючи гуманітарної допомоги.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦