У Вашингтоні вона набрала 62,9% голосів проти 33,2% колишнього президента

 У виборчому окрузі Колумбія Ніккі Гейлі здобула свою першу перемогу на праймеріз республіканців у 2024 році, поборовши свого єдиного суперника – колишнього президента Дональда Трампа.

За результатами голосування, Гейлі здобула 62,9% голосів, тоді як колишній президент отримав 33,2%. Це сталося на тлі суперечливих подій у виборчому процесі Республіканської партії, пише Associated Press.

За інформацією від представників кампанії Гейлі, ця перемога визначає її як першу жінку, яка виграла праймеріз від республіканців в історії США. Зараз Гейлі отримає 19 делегатів від цієї перемоги, що становить невелику частину від загальної кількості 1215 делегатів, необхідних для отримання номінації від Республіканської партії.

Також читайте: Суд у США має вирішити, чи зможе Трамп балотуватися в президенти

Попри цю перемогу, шанси Ніккі Гейлі виграти номінацію залишаються невеликими, оскільки колишній президент Трамп є лідером в перших вісімнадцяти номінаційних конкурсах. Опитування громадської думки також підтверджують його перевагу у більшості майбутніх конкурсів.

Наприкінці минулого тижня Трамп отримав 39 делегатів на з’їзді Республіканської партії штату Мічиган. Зараз очікується, що він закріпить свою позицію як головного кандидата від Республіканської партії у вівторок, коли відбудеться праймеріз у 15 штатах.

Несподіваною для багатьох була рішучість Ніккі Гейлі залишатися в гонитві попри постійні поразки. Вона висловила переконаність у тому, що виборці в зонах, де вона виступатиме, заслуговують на альтернативу Трампу. У своїй кампанії вона акцентує на відмінностях між нею і колишнім президентом, зокрема, на проблемах федерального дефіциту. 

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦