Це може статися вже на початку квітня 

Власник бренду Zara, компанія Inditex, збирається відновити роботу магазинів українському ринку з 1 квітня, повідомляє Reuters.

Після вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року та подальших санкцій, компанія закрила свої магазини в Україні та Росії у березні 2022 року.

На першому етапі Inditex планує відкрити 20 магазинів в Україні, з трьома з них під брендом Zara. Перші магазини будуть розташовані в Київській області. Компанія також планує відновити онлайн-продажі.

Також читайте: Активи російського олігарха конфіскували на користь України

“Пріоритетом групи продовжує залишатися безпека її співробітників і клієнтів”, – заявила компанія у п’ятницю, підтверджуючи попередній звіт Financial Times.

У 2019 році Inditex відкрив 72 магазини в Україні та 558 в Росії. Після вторгнення Росії в Україну та через санкції, компанія закрила свої магазини в обох країнах у березні 2022 року.

Український ринок моди вже побачив відновлення з іншим конкурентом, шведським модним ритейлером H&M, який почав відновлювати магазини в Україні в листопаді 2021 року та наразі має сім відкритих магазинів у Києві та Львові. 

Компанія H&M теж планує розвивати свою присутність на українському ринку.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦