Глава Чечні прибрав слова про юдеїв

29 лютого російський диктатор Володимир Путін виступив зі зверненням до Федеральних зборів Російської Федерації. 

Під час звернення прозвучали такі слова: «Наші солдати і офіцери – християни й мусульмани, буддисти і послідовники юдаїзму, представники різних етносів, культур, регіонів – насправді, краще тисячі слів довели, що вікова згуртованість і єдність народу Росії – це колосальна сила, що все перемагає».

Тим часом очільник Чечні Рамзан Кадиров перепостив це звернення Путіна у своєму Телеграм-каналі, однак прибрав з нього деякі слова.

З промови Путіна він прибрав згадку юдеїв, опублікувавши наступний текст: «Наші солдати і офіцери – християни і мусульмани, буддисти, представники різних етносів, культур, регіонів – насправді, краще тисячі слів довели, що вікова згуртованість і єдність народу Росії – це колосальна сила, що все перемагає».

Як зазначає Телеграм-канал “Свобода (не) за горами”, Кадиров зазначив, що обрана цитата (без згадки про юдеїв) є «найважливішими для кожного росіянина словами, які потрібно уважно переслухати, перечитати та запам’ятати — це головна позиція Росії та кожного патріота нашої Вітчизни».

Читайте також: Сирський готує два плани дій для ЗСУ

Нагадаємо, восени минулого року на Північному Кавказі почали посилюватися антиєврейські настрої, які вилилися в єврейський погром в аеропорту Дагестану. Тоді керівництво Росії звинуватило кураторів із заходу у поширенні антисемітизму та маніпуляціях.

Сам Кадиров підтримав риторику федеральної влади. Він заявив, що «не можна йти на поводу у ворогів Росії» та «громити аеропорти у пошуках осіб єврейської національності». За його словами, «спроба подібної провокації була припинена і в Чеченській Республіці».

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦