Деякі українські прізвища мають давнє походження і важливо берегти пам’ять нашого народу.

У Facebook-групі “Рідні – Генеалогічне Товариство” назвали прізвища, які пов’язані з племенами половців.

Читайте також: Імена жінок, які ніколи не знатимуть бідності

Чимало прізвищ створювалися на основі певного соціального прошарку, до якого входили носії. Тому деякі пов’язують з половцями.

Половці – середньовічний тюркський народ XI-XIV століття, який оселився від Дунаю до річки Іртиш в Євразійському степу. В XI столітті частина половців перейшла в український степ. До XIII століття вони тісно співпрацювали з Візантією, Грузією, Албанією, Угорщиною, Болгарією.

Ось ці прізвища, які з’явилися у той час. Пошукайте, можливо, серед них є і ваше:

Експерти переконані, що такі прізвища вкрай рідкісні сьогодні, але їх ще можна зустріти. До прикладу, прізвище Дулепа носять 159 осіб і найбільш поширене воно у Кам’янець-Подільському районі Хмельницької області.

Прізвище Кобяк сьогодні мають тільки 54 особи. Воно поширене в Сокальському районі (Львівська область), Києві, Оріхівському районі (Запорізька область), в Донецьку та Маріуполі.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦