Росія заявила про готовність передати Україні тіла загиблих військовополонених, які загинули через збиття російського літака Іл-76 на Бєлгородщині 24 січня.

Уповноважена з прав людини в Росії Тетяна Москалькова сказала, що передавання тіл відбудуться згідно з існуючими процедурами. Про це пишуть росЗМІ.

Читайте також: У російському Дзержинську дрони атакували завод з виробництва вибухівки

“Для цього все необхідне з погляду процедури є… Тіла можуть бути передані згідно з існуючими процедурами”, – сказала Москальова.

Український омбудсмен Дмитро Лубінець заявив, що росія досі не передала офіційних списків загиблих. Також у РФ не підтвердили факт гибелі та не надала доступ міжнародним організаціям до місця інциденту.

Аварія Іл-76

За словами російської чиновниці, обговорення питання триває з українською стороною. Вона намагається переконати, що відповіла на усі питання Лубінцю.

“З приводу тіл – я одразу ж повідомила, що у нас є підтвердження і всі ДНК, які, на думку експертизи, дозволяють зробити ідентифікацію особи”, – каже Москалькова.

Раніше у ГУР заявили, що Україна неодноразово зверталася до росії щодо передавання тіл з борту Іл-76. Досі триває розслідування щодо обставин трагедії на російському літакові.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦