Поліція Польщі затримала журналіста поблизу білоруського кордону.

Міжнародна правозахисна організація “Репортери без кордонів” виступила з осудом затримання українського журналіста Михайла Ткача, яке сталося 27 лютого поблизу польсько-білоруського кордону.

Ткач, відомий своїми розслідуваннями, був затриманий польською поліцією під час знімання сюжету про торгівлю між Польщею, Росією та Білоруссю. Його обладнання було вилучено на кілька годин.

“Репортери без кордонів” засуджують перешкоджання роботі журналіста та наголошують, що це порушення свободи преси.

Також читайте: Вбивство пілота Кузьмінова в Іспанії: від чого він відмовився в Україні

Польська поліція заперечує затримання

Після публікації інформації про затримання Ткача, польська поліція Підляського воєводства заявила, що “не затримувала журналіста з України” і назвала цю інформацію “фейковою”.

Деталі інциденту

Ткач розповів, що його затримали на кілька годин, а його телефон та камеру вилучили. За його словами, жорсткого поводження з ним не було, але він обурений тим, що йому перешкоджали виконувати свою роботу.

Також під час затримання було видалено частину відзнятого журналістами матеріалу. 

“Для чогось вирвали дроти підзарядки в машині. Для чого в куди забирати телефони. За яким принципом — будемо розбиратись. Але я ще не бачив, щоб десятеро поліціянтів і двоє спецслужбовців таку увагу приділяли двом журналістам, обличчя яких гугляться за секунду”, – розповів Ткач. 

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦