У Міноборони США є додаткові можливості, щоб допомогти Україні.

Міністерство оборони США розглядає можливість використання альтернативних джерел фінансування для допомоги Україні, не чекаючи на схвалення Конгресу.

За даними CNN, Пентагон володіє фондом президентських повноважень (PDA) з 4 мільярдами доларів, які можуть бути спрямовані на допомогу Україні.

Раніше Пентагон був обережним у витрачанні цих коштів, адже не було гарантії, що Конгрес компенсує їх. Використання PDA також може нести ризики для боєготовності армії США.

Раніше: Зеленський припустив, чи втратить Путін владу

Однак, з огляду на гостру потребу України у військовій допомозі та зволікання з голосуванням у Палаті представників, Пентагон знову розглядає можливість використання PDA.

Видання зазначає, що остаточне рішення ще не прийняте, але дискусії на цю тему посилюються з огляду на складну ситуацію на фронті.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦