Черговий російський безпілотник пролетів над повітряним простором Республіки Молдова в понеділок увечері

Речниця ОК «Південь» Наталія Гуменюк стверджує, що запущений росіянами дрон дійсно пролетів над повітряним простором Республіки Молдова.

За її словами, Shahed подолав територію в кілька десятків кілометрів, після чого повернувся в повітряний простір України, де був знищений українською системою ППО.

Російські війська застосовують нову тактику, запускаючи безпілотники Shahed по території України, сказала Гуменюк.

“Один з безпілотників, який був запущений в бік Одеси, виконував різні маневри і, очевидно, зухвало виконував маневр перетину молдавсько-українського кордону. Ми зафіксували перетин кордону, і, пролетівши кілька десятків кілометрів, безпілотник повернувся в повітряний простір України та був знищений силами оборони”, – додала речниця. 

Також читайте: Понад 95% дронів із мільйона виготовлять українські компанії

Тим часом у Міноборони Молдови сказали, що подібні “припущення неправдиві”. 

«Щодо ймовірного ризику потрапляння безпілотника на територію Республіки Молдова, повідомляємо, що жоден безпілотник, запущений Російською Федерацією сьогодні ввечері в Україні, не перетинав Республіку Молдова. Українська сторона нам підтвердила, що всі запущені на цей час безпілотники над Одеською областю були знищені або заглушені українською ППО», – повідомили в Міноборони.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦