Деталі розкрив президент Зеленський  

Два варіанти плану подальших дій нашого війська на фронті готує головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський. Вибір стратегії залежить від того, чи отримає Україна військову допомогу від Сполучених Штатів Америки.

За словами президента України Володимира Зеленського, за наявності допомоги ЗСУ зможуть дати відсіч російським окупаційним військам. Якщо ж підтримки від США не буде, українським Силам оборони доведеться зосередитися лише на обороні та утриманні позицій.

Зеленський наголосив, що без допомоги США Україні буде складно:

  • Досягти нових успіхів на полі бою.
  • Продовжувати оборону протягом року.

Президент також розповів про свою розмову зі спікером Палати представників США Майком Джонсоном щодо надання Україні пакета допомоги. Після розмови Зеленський “відчув оптимізм”.

Також читайте: Зеленський назвав співвідношення втрат України та Росії у війни

Джонсон запевнив, що буде робити все можливе для підтримки України, підкресливши героїзм українського народу, воїнів та мирного населення.

Зеленський також звернувся за допомогою до свого американського колеги Джо Байдена, просячи його організувати зустріч з демократами та республіканцями, щоб обговорити питання допомоги Україні.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦