28 лютого депутати “ПМР” можуть оголосити про намір увійти до складу РФ

Росія готує план анексії Придністров’я, невизнаної республіки на території Молдови. Цей план може мати значні наслідки для України, Молдови та ЄС.

28 лютого у Тирасполі, столиці Придністров’я, відбудеться “з’їзд депутатів усіх рівнів”. На цьому з’їзді може бути озвучено “прохання від імені громадян, які проживають на лівому березі Дністра”, прийняти Придністров’я до складу Росії.

29 лютого Путін може оголосити про “приєднання” Придністров’я у своєму зверненні до Федеральних зборів.

Молдова та ГУР України заперечують ймовірність такого сценарію, але експерти вважають, що його не можна виключати, пише obozrevatel.com.

Придністров'я

Анексія Придністров’я може призвести до створення нового “палаючого” анклаву на чужій території, який буде дестабілізувати регіон. Також – до просування сухопутного коридору до Придністров’я через український південь, що може призвести до нового наступу росіян.

Також читайте: У Криму помітили вагнерівців: фото

Україні загрожує захоплення Одеси та відрізання України від Чорного моря.

Можлива також дестабілізація Молдови та зміна влади в Кишиневі й створення нового вогнища напруження в Європі.

Експерти вважають, що дії Росії в Придністров’ї можуть бути спрямовані на те, щоб змусити Україну перекинути війська до кордону з Придністров’ям, послабивши оборону на інших ділянках.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦