Це реакція країни на чеську ініціативу зі швидкого доправлення артснарядів до України

Уряд Нідерландів планує надати понад 100 мільйонів євро на закупівлю боєприпасів для Збройних сил України в державах по всьому світу. Йдеться про підтримку чеської ініціативи.

Про це повідомив прем’єр-міністр країни Марк Рютте в соцмережі Х після зустрічі в Парижі з главами держав та урядів із широкої групи країн щодо підтримки України.

Рютте наголосив, що союзники повинні надані Києву обіцянки та знайти можливості для ширшої підтримки.

Він пояснив, що Нідерланди виділяють понад 100 млн євро у відповідь на ініціативу Чехії щодо швидкого доправлення сотень тисяч артилерійських снарядів до України.

Раніше: Зеленський припустив, чи втратить Путін владу

 “Ми знаємо, що Путін готується до тривалої війни. Ми маємо постійно показувати, що ми непохитні й що час не на його боці”, – підкреслив Рютте. 

Нідерланди також укладають угоду про безпеку з Україною, щоб гарантувати підтримку протягом наступних 10 років, а також загалом зміцнити безпеку обох країн.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦