Новий закон про мобілізацію має виправити неточності 

Під час пресконференції в Києві президент України Володимир Зеленський заявив, що чинне українське законодавство про мобілізацію не відповідає сучасним реаліям війни.

Зеленський підкреслив, що мова йде не про реформу, а про ухвалення додаткових законодавчих норм, які б враховували специфіку повномасштабної війни з Росією.

За його словами, до нового законопроєкту про мобілізацію було подано 3700 правок, що свідчить про складність та важливість цього питання.

Також читайте: Зеленський назвав співвідношення втрат України та Росії у війни

Президент зазначив, що терміни ухвалення законопроєкту та його деталі лежать у компетенції депутатів Верховної Ради.

Зеленський також підкреслив, що мобілізація в Україні триває постійно, але її параметри змінюються, адже закон про мобілізацію був розроблений до початку війни.

Він закликав до наведення порядку в цій сфері та проведення аудиту, щоб визначити скільки людей та яких змін потребує мобілізація.

Депутат від “Європейської солідарності” Олексій Гончаренко прогнозує, що законопроєкт про мобілізацію буде розглянуто у другому читанні не раніше 6 березня.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦