Замовчування може тривати до президентських виборів 

У Росії офіційні особи та державні ЗМІ майже не згадали про другу річницю повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що це може бути пов’язано з нездатністю країни досягти заявлених диктатором військових цілей ціною значних армійських втрат.

За їхніми словами, таке замовчування може тривати до виборів у РФ, після яких Путіну більше не доведеться приховувати від росіян такі непопулярні заходи, як мобілізація.

Опозиційне видання “Агентство Новости” повідомило, що 24 лютого держтелеканали “Россия 1”, “Первый канал” та НТВ не згадали про річницю “СВО”.

ISW також зазначає, що росЗМІ та чиновники, ймовірно, вирішили утриматися від коментарів про війну, щоб не привертати увагу до нездатності Росії досягти своїх цілей.

Також читайте: Загарбники на окупованих територіях відбиратимуть житло українців

Недавнє опитування показало, що ставлення росіян до війни залишається незмінним.

Більшість громадян країни-агресора апатичні до війни, хоча багато хто з них не підтримує мобілізацію.

Аналітики ISW вважають, що Путін усвідомлює, що друга хвиля мобілізації буде непопулярною, але він може перестати турбуватися про суспільні настрої після свого переобрання у березні 2024 року.

Це може призвести до того, що він вирішить, що потреби Росії у формуванні сил переважують ризики широкого невдоволення.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦