Отримані кошти він пропонує віддати біженцям з України

Мер Лондона Садік Хан направив лист міністру житлово-комунального господарства Великої Британії Майклу Гоуву з пропозицією конфіскувати активи росіян, пов’язаних з путінським режимом.

За словами Хана, отримані кошти можна використовувати для надання житла біженцям з України.

Мер Лондона підкреслив, що продаж майна росіян, яке, за даними Transparency International, у 2022 році було придбане за 1,1 млрд фунтів стерлінгів (понад 1,3 млрд доларів), може забезпечити фінансування для будівництва понад 4 тисяч недорогих житлових будинків.

“Це може дати доступне житло українцям, які знайшли притулок у Лондоні після вторгнення Путіна”, – зазначив Хан.

Також читайте: ЦРУ допомагає Україні боротися з Путіним – NYT

Він також закликав відновити програму Ukraine Family Scheme, яка дозволяла українцям возз’єднуватися з близькими родичами, які отримали притулок у Великій Британії.

Хан нагадав, що після початку повномасштабної війни в Україні він уже закликав уряд конфіскувати активи російських бізнесменів та створити реєстр іноземних власників нерухомості у місті.

Мер Лондона вважає, що чинних заходів недостатньо, щоб уникнути сплати податків та приховування активів. 

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦