Розвідка США підтримує в Україні 12 секретних баз вздовж кордону з Росією

За даними The New York Times, Центральне розвідувальне управління США протягом багатьох років веде активну таємну діяльність в Україні, допомагаючи країні протистояти Росії.

Видання повідомляє про те, що ЦРУ має 12 секретних баз вздовж українського кордону з Росією, де американські розвідники збирають розвіддані про дії російських військ.

Співпраця між ЦРУ та українськими спецслужбами розпочалася ще у 2014 році, після втечі Віктора Януковича до Росії.

За цей час ЦРУ допомогло Україні:

Створити та тренувати елітний підрозділ, який захоплював російські БПЛА та засоби зв’язку.

Підготувати нове покоління українських шпигунів, які працювали в Росії та інших країнах.

Зібрати дані, які допомогли довести причетність РФ до збитку літака Малайзійських авіаліній у 2014 році.

Раніше: Зеленський припустив, чи втратить Путін владу

Виявити російських агентів, які втручалися у президентські вибори у США у 2016 році.

За даними NYT, розвідувальні мережі, створені ЦРУ та українськими спецслужбами, відіграють важливу роль у протистоянні російському вторгненню.

Вони надають українській армії цінну інформацію про дії ворога, що дозволяє їй успішно проводити диверсійні операції та ракетні удари.

Однак, як зазначає видання, діяльність ЦРУ в Україні може бути скорочена, якщо республіканці в Конгресі США припинять військове фінансування Києва.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦