Міністру закордонних справ Німеччини довелося скасувати візит на Миколаївщину

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок була змушена припинити свій візит до Миколаєва після того, як її кортеж відстежив російський безпілотник, повідомляє BBC.

Кореспондент Bild Надія Асвад, яка супроводжувала Бербок, повідомила, що конвой прямував до опріснювального заводу на Чорному морі, за 50 кілометрів від лінії фронту.

«По дорозі на завод до колони наблизився російський розвідувальний безпілотник. Це часто сигналізує про майбутній авіаудар», – повідомляє Bild.

Також читайте: У РФ показово заговорили про чистки українців — ISW

Українські члени делегації спрацювали на своїх смартфонах, і водії успішно уникли безпілотника.

Журналісти ZDF додають, що скасування візиту підтвердили в МЗС Німеччини. Міністерство порадило членам делегації пересісти на бронетехніку.

Пізніше авіаційну тривогу в Миколаєві скасували. Суботній вечір через подібну загрозу Бербок також була змушена провести в одеському бомбосховищі.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦