Російські пропагандисти вигадали новий фейк 

Російські пропагандисти запустили нову хвилю дезінформації, поширюючи фейк про цькування в українських школах дітей, чиї батьки не воюють.

Пропаганда почала ширити соцмережами інформацію, що в українських школах нібито цькують дітей, батьки яких не воюють проти росіян.

Зокрема, стверджується, що дітей змушують носити бейджики з написом “Мій тато ухилянт”. А однокласників заохочують до цькування таких дітей.

Журналіст Єгор Чечеринда, який розкрив фейк, стверджує, що джерелом таких повідомлень є російське ІПСО.

Він зауважив, що цю вигадану ворогом гидоту поширюють українські користувачі, не перевіряючи інформацію.

“Як працює ФСБ та російські ІПСО: “Украина, Винница. Днище. Ребенку в школе выдали беджик «Мой папа уклонист» и поощряют нападки на него одноклассников. 

Детей теперь будут признавать “врагами народа”? Так это даже Сталин запретил”…

І цю абсолютно вигадану ворогом гидоту доморощені “борці за права чоловіків 18-60” мега-активно поширюють у соцмережах”, – написав Чечеринда.

Також читайте: Ворог потрапляє в полон за допомогою російської мови – український штурмовик

Українців закликають вкотре:

  • Зберігати інформаційну гігієну.
  • Розпізнавати різні види фейків та пропаганди.
  • Не стати жертвою російських ІПСО.

Російська пропаганда використовує різні методи для дестабілізації України. Важливо перевіряти інформацію з офіційних джерел. Не поширюйте фейки та не допомагайте ворогу.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦