Питання про підвищення грошового забезпечення українських захисників не втрачає актуальності 

Законопроєкт №11012, який пропонує встановити щомісячну зарплату військовим у розмірі 200 тисяч гривень, наразі очікує розгляду у Верховній Раді.

Його розгляд, ймовірно, відбудеться після ухвалення законопроєкту про мобілізацію.

Про це повідомив нардеп від “Слуги народу”, член комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Юрій Здебський.

Ідея підвищення зарплат військовим знаходить підтримку як з боку влади, так і з боку суспільства.

Також читайте: Депутати подали понад 4 тисячі правок до мобілізаційного закону

Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з військовими зазначив, що захисникам, які воюють на нулі, необхідно підняти грошове забезпечення до 200 тисяч гривень на місяць.

Заступник голови комітету з питань нацбезпеки Юрій Мисягін уточнив, що йдеться про військових, які перебувають на передовій понад два роки.

Нардеп Юрій Здебський підтримує ініціативу президента, але зазначає, що потребує розв’язання питання щодо джерел фінансування.

Очільник комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев повідомив, що Міністерство фінансів опрацьовує це питання.

Очікується, що найближчим часом буде оприлюднено пропозиції щодо джерел фінансування підвищення зарплат військовим.

Підвищення грошового забезпечення стане важливим кроком у мотивації українських захисників та посиленні обороноздатності країни.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦