Дослідження науковців дає нове розуміння того, що робить людину розумною

Нове дослідження показало, що не завжди можна розпізнати розумну людину з першого погляду. Науковці з’ясували, що окрім успішного навчання, існує ряд інших рис характеру, які свідчать про високий інтелект, пише PsyBlog.

1. Спроможність розв’язувати складні проблеми:

Одна з ключових ознак розумних людей – це вміння знаходити вихід з будь-яких складних ситуацій. Це не залежить від наявності диплома, а свідчить про гнучкість мислення та аналітичні здібності.

2. Сумлінність (для дівчат):

Дослідження показали, що у дівчат існує прямий зв’язок між сумлінністю (старанністю, організованістю та надійністю) та інтелектом. Ті, хто прибирають у своїх кімнатах, старанно навчаються та дотримуються плану, мають вищий IQ.

3. Недбалість (для хлопців):

Натомість хлопці, які схильні до розслабленості та недбалості, можуть мати вищий IQ. Це не означає, що неорганізованість – ознака геніальності, але показує цікаву різницю між статями.

Також читайте: Що пити зранку, аби покращити пам’ять

4. Інтроверсія:

Інтроверти, які надають перевагу тиші та спокою, зазвичай мають вищі розумові здібності та кращі показники в навчанні. Їхня спокійність та врівноваженість допомагає їм краще зосередитися на завданнях.

5. Легке занепокоєння:

Вчені також з’ясували, що страх невдачі може мотивувати до успіхів. Легке занепокоєння може стимулювати студентів до кращого навчання. 

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦