Генсек НАТО Єнс Столтенберг прокоментував ситуацію щодо захоплення росіянами Авдіївки.

В інтерв’ю “Радіо Свобода” генеральний секретар заявив, що захоплення цього населеного пункту вказує на складну ситуацію на фронті.

Читайте також: Окупанти почали наступ одразу на трьох напрямках – ISW

За словами очільника НАТО, вивід українських військ з Авдіївки не буде мати істотного стратегічного впливу на ситуацію на полі бою. Проте це нагадує світу про те, що РФ готова відати сотні тисяч солдатів навіть для того, аби похизуватися дрібними територіальними здобутками.

Столтенберг пояснив, що у РФ певні успіхи на фронті завдяки військовій підтримці з Ірану та Північної Кореї. Ворог також налагодив своє виробництво, щоб залучити до війни проти українців більше сил.

Відтак, союзникам України потрібно продовжувати надавати їй боєприпаси та іншу військову допомогу, щоб Київ вистояв проти російських окупантів та міг мобілізувати людей.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦