Міністр оборони Росії Сергій Шойгу доповів диктатору Володимиру Путіну, що село Кринки Херсонської області було “повністю звільнено від українських бойовиків”.

“Кринки зачищені. Російські війська зайняли позиції фактично по всьому узбережжю Дніпра. Ми контролюємо береги рік Кринки та Конки”, – сказав Шойгу.

За його словами, ЗСУ зосередили у Кринках чотири бригади морської піхоти, але їх наступ був “зупинений російськими солдатами”.

“Особливо героїчно себе показали у боях підрозділу ВДВ угруповання військ “Дніпро” та 810-ї бригади морської піхоти”, – додав Шойгу.

Також читайте: Данілов про можливість захоплення Києва росіянами: зламають зуби

Так званий “губернатор” Херсонської області Володимир Сальдо наголосив, що село Кринки повністю очищене від противника і “присутність ЗСУ на лівому березі Дніпра ліквідовано”.

Оперативне командування “Південь” тим часом спростовує заяви російського військового керівництва, звинувативши його у маніпуляціях і фальсифікації фактів. 

“Офіційно повідомляємо, що дана інформація не відповідає дійсності. Сили оборони півдня України продовжують утримувати зайняті позиції, завдаючи значних втрат ворогу”, – йдеться у повідомленні.

В ОК “Південь” стверджують, що осійські окупаційні війська у зазначеному напрямку фронту здійснили упродовж минулої доби єдину спробу штурму.

“Через суттєві втрати окупанти відійшли на заздалегідь підготовлені пропагандистські позиції, з яких фальшиво звітують про знищення плацдарму, не маючи змоги виконати поставлене командуванням завдання”, – додали у командуванні.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦