Розглядається додатковий маршрут через річку Дунай

На тлі блокади польського кордону, яка ускладнює експорт української агропродукції, Україна планує увести в експлуатацію додатковий маршрут через річку Дунай.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, пише Bloomberg.

За його словами, новий маршрут буде проходити від українського порту Ізмаїл до румунської Констанци та дунайських портів Німеччини. Це дозволить Україні збільшити експорт до довоєнних рівнів та уникнути штучних перешкод, створюваних на польському кордоні.

Переваги нового маршруту у тому, що Румунія, на відміну від Польщі, не блокує український експорт. Запропонований маршрут дозволить транспортувати вантажі баржами, що збільшить обсяги експорту.

Раніше: Дуда назвав винного у блокаді поляками кордону з Україною

Українське Дунайське пароплавство вже побудувало другу великотоннажну баржу для нового маршруту.

Додамо, що 20 лютого польські фермери-протестувальники повністю заблокували рух на кордоні з Україною в пункті пропуску “Медика-Шегині”. Блокада стосується всіх видів транспорту, включаючи вантажівки з військовою та гуманітарною допомогою.

Українські перевізники розпочали акцію протесту у відповідь на дії польських фермерів. 

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦