У РНБО прокоментували ймовірність повторного наступу росіян на столицю 

Секретар РНБО Олексій Данілов запевнив, що у російської армії немає ресурсів для нового наступу на Київ.

“Вони збиралися це робити 2 роки тому, коли мали значно більше сил, – зазначив він в інтерв’ю Наталії Мосейчук. – За цей час українські військові значно послабили ворога, завдавши йому суттєвих втрат. Росіяни втратили зуби, які мали на лютий 2022-2023 років”.

Данілов додав, що російська армія звертається за допомогою до авторитарних режимів Північної Кореї та Ірану, що свідчить про її слабкість.

Також читайте: Війна РФ проти України: у НАТО визнали свою помилку

Він також наголосив, що українська розвідка пильно стежить за ситуацією на всіх напрямках, зокрема за навчаннями росіян, запланованими на 2024 рік у Білорусі.

Нагадаємо, що нещодавно командир батальйону “Вовки да Вінчі” Сергій Філімонов також висловив думку, що повторного наступу на Київ у 2024 році не очікується.

“Я вірю, що військово-політичне командування України робить все можливе, щоб цього не допустити, – сказав він. – Я сподіваюся, що план є, і ми на своєму рівні робимо все, щоб захистити столицю.”

За словами Філімонова, ймовірність нового наступу у 2024 році все ж таки існує, але він не очікує його найближчим часом. 

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦